Verkiezingsbijeenkomst voor ouderen in het Raadhuis van Heemstede

8 maart 2018

Afgelopen woensdag was er in het Raadhuis van Heemstede een lijsttrekkersbijeenkomst voor ouderen. Aan de hand van persoonlijke ervaringen geeft Sjaak Struijf, lijsttrekker voor de PvdA in Heemstede, een nadere toelichting van punten uit het verkiezingsprogramma die betrekking hebben op ouderen.

Passende huisvesting

Er zijn nauwelijks mogelijkheden binnen de gemeente om een kleinere, onderhoudsvriendelijke, en betaalbare woning te vinden voor ouderen.  Zeker als je ook nog een hulpvraag hebt wordt het lastig om in je vertrouwde woonomgeving te kunnen blijven wonen. De PvdA wil meer betaalbare woningen voor ouderen en is voor het stimuleren van nieuwe woonvormen.

Maatgerichte zorg

Ondanks dat de medewerkers van het Loket hun uiterste best doen, is het lastig om duidelijke antwoorden te krijgen als je hulp nodig hebt. Er zijn verschillende wetten en regelgeving van toepassing en het valt niet mee om duidelijkheid te krijgen over de te verwachten eigen bijdragen. We willen de menselijke maat versterken en niet dat de regelgeving dicteert.

Meer persoonlijke contacten

Uit de wijkbezoeken blijkt dat veel inwoners hun buren niet meer kennen. De saamhorigheid van vroeger is verdwenen. Dit maakt het lastig om elkaar aan te spreken en beroep op elkaar te doen. De PvdA wil de saamhorigheid terugbrengen door wijkactiviteiten en straatbijeenkomsten te subsidiëren.